Како се направени висококвалитетните градежни блокови на ЕПП?

1. Отворање на мувла: Дизајнерскиот тим дизајнираше уникатна форма на градежен блок на EPP преку континуирано истражување и практично истражување.

2. Полнење: EPP суровините се дуваат од приклучокот за напојување со ветер со голема брзина за да се осигура дека излезот на воздухот е непречен, а излезот на воздухот е поголем од доводот на воздухот, така што суровините се полнат насекаде во калапот. .

3. Калапи за загревање: Запечатете го калапот, додајте висока температура и висок притисок на 3-5 атмосфери за да го натера воздухот да влезе во внатрешноста на зрнестата суровина, а потоа наеднаш ослободете го запечатувањето, а зрнестата суровина наеднаш се прошири и се формира под дејство на висок притисок.По обликувањето потребно е повторно да се загрее за да се растопи површината на секоја пена честичка, а потоа да се излади, така што сите честички се спојат и станат едно.

4. Ладење: Откако ќе се внесе пареата, температурата во калапот генерално ќе достигне 140 °C, а температурата на мувлата ќе се спушти на 70 °C со прскање ладна вода, што ќе го намали материјалот и ќе го олесни непреченото расклопување.

5. Расклопување: со ослободување на внатрешниот притисок и спуштање на температурата до дозволената температура на валање, може да се изврши операцијата на расклопување.

6. Сушење и обликување: Откако ќе го извадите материјалот, ставете го во рерна да се пече, за да испари водата во материјалот, а притоа, материјалот смалениот од студената вода постепено се шири до потребната големина.

Целиот процес на правење честички од градбениот блок на ЕПП припаѓа на физичкото пенење без додавање на никаков хемиски реагенс, така што нема да се произведуваат токсични материи.Во процесот на формирање на градежни блокови EPP, средството за пенење што се користи е јаглерод диоксид (CO2), а гасот содржан во градежните блокови е исто така јаглерод диоксид.Јаглерод диоксидот е нетоксичен и невкусен, што значи дека честичките од градежната единица на ЕПП можат да бидат еколошки и разградливи Нетоксични и невкусни причини!

Градежни блокови на ЕПП2
Градежни блокови на ЕПП1

Време на објавување: 17 јануари 2022 година